"Ρητορικό παιχνίδι"!

Ένα νέο εργαστήριο, ένα νέο εκπαιδευτικό απογευματινό πρόγραμμα  στο " Παιδί και Δημιουργία", το "Ρητορικό παιχνίδι" που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού (Α΄- ΣΤ΄Δημοτικού) !

 

δημοσθενης

Περιγραφή  εργαστηρίου - εκπαιδευτικού προγράμματος :

♦️ Τα παιδιά προτρέπονται να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, να αρθρώνουν με συστηματική άσκηση λόγο άρτιο και ουσιαστικό, να σέβονται τη γνώμη των άλλων, να μιλούν με συναίσθημα και πρωτοτυπία.

♦️Τα παιδιά έρχονται σε γνωριμία με απλές έννοιες, όπως αυτές του ιδεοκαταιγισμού και της προαγωγής της φαντασίας, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης.

♦️Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επιχειρηματολογούν μέσα από ρητορικά αγωνίσματα, ενώ χτίζουν δυνατή επιχειρηματολογία και εξοικειώνονται με τις διαδικασίες του αγώνα αιτιολογίας (debate) και της εικονικής δίκης, κατακτώντας ουσιαστικό λόγο και δυνατή παρουσία πάνω στο βήμα στο οποίο προσέρχονται για να εκφρασθούν.

♦️Tα παιδιά μαθαίνουν την Τέχνη του Λόγου και της Πειθούς.

♦️Μετά το πέρας του εργαστηρίου, ο μαθητής/ρια έχει αποκτήσει εργαλεία και τεχνικές, ούτως ώστε να μπορεί να παράξει λόγο άρτια δομημένο και με συνοχή, είτε μπροστά σε ένα ακροατήριο, είτε γραπτό σε κείμενο.

Τα μαθήματα  ξεκινούν από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, είναι ομαδικά και καλύπτουν όλη τη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς:

17:00 - 18:00, για παιδιά ηλικίας Α΄- Γ΄Δημοτικού

18:00 - 19:00, για παιδιά ηλικίας Δ΄- ΣΤ΄Δημοτικού.

Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ τον μήνα!

Η εγγραφή είναι δωρεάν!

Επικοινωνία - Δηλώσεις συμμετοχής :
Πολιτιστικό Κέντρο «Παιδί και Δημιουργία»,
Ασημακοπούλου 25 και Βάκχου 1 Αγ. Παρασκευή.
☎️ 213 0418948, 6944582782.
emai : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Socials

Copyright © 2023 Παιδί και Δημιουργία. All Rights Reserved.
Powered by SeoSolution