Πληροφορίες  προγραμμάτων

 

Τα καλοκαιρινά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου «Παιδί και Δημιουργία», θα έχουν διάρκεια 9 εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή (5νθήμερο), τις ώρες 9:00 – 14:00.

Θα ξεκινήσουν  από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 4 Αυγούστου. Από  5 Αυγούστου μέχρι και 27 Αυγούστου,  το πολιτιστικό κέντρο θα παραμείνει κλειστό.

Θα ξεκινήσουν πάλι από τη  Δευτέρα 28 Αυγούστου   και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή  8 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Ειδικότερα:

 

Μήνας Ιούνιος

 • 1ηΕΒΔΟΜΑΔΑ : 19.06 -  23.06
 • 2η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 26.06 - 30.06

Μήνας Ιούλιος

 • 3η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 03.07 - 07.07
 • 4η ΕΒΔΟΜΑΔΑ :10.07 - 14.07
 • 5η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 17.07 - 21.07
 • 6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 24.07 - 28.07

Μήνας Ιούλιος - Αύγουστος

 • 7η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 31.07 - 04.08

Μήνας  Αύγουστος - Σεπτέμβριος

 • 8η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 28.08 - 01.09
 • 9η ΕΒΔΟΜΑΔΑ: 04.09 - 08.09

 

Περιεχόμενο προγραμμάτων

 

Οι εκπαιδευτικοί του  πολιτιστικού κέντρου «Παιδί και Δημιουργία», έχουν σχεδιάσει και οργανώσει για τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών, ποικίλα, δυναμικά και ευέλικτα καλοκαιρινά προγράμματα βιωματικής μάθησης, τέχνης και πολιτισμού,  δημιουργικής αξιοποίησης του χρόνου τους, δράσης και ψυχαγωγίας.

Τα προγράμματα αυτά με ευρεία και ανοιχτή θεματολογία που δημιουργούν ένα πλαίσιο για ελεύθερη επιλογή θέματος και από τα παιδιά, έχουν στόχο, να αναδείξουν τα χαρίσματα του κάθε παιδιού, να απελευθερώσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του, να βελτιώσουν και εμπλουτίσουν τον προφορικό και τον γραπτό του λόγο, να βάλουν τους σπόρους για μελλοντικές ενασχολήσεις και αναζητήσεις του. Μέσα σε ένα ασφαλές, καθαρό και καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, προσφέρονται σε κάθε παιδί οι κατάλληλες συνθήκες για να παίξει, να τρέξει, να γυμναστεί, να μάθει, να προβληματιστεί, να ανακαλύψει τον απλό κόσμο της φύσης, να δημιουργήσει, να εργασθεί ομαδικά, να αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να ξεφύγει  από την απομόνωση στο internet.

Τα  προγράμματα, κατάλληλα προσαρμοσμένα στην ηλικία και στις ανάγκες των παιδιών περιλαμβάνουν, εικαστικά, παιδική λογοτεχνία, αφήγηση παραμυθιών, θέατρο, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική αγωγή, τραγούδι, χορό, yoga, γνωριμία με το tae kwon do, επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια στον κήπο, περιβαλλοντική εκπαίδευση, κηπουρική, σωστή διατροφή, σκάκι, προβολή ταινιών.

Κάθε εβδομάδα τα παιδιά βγαίνουν «Μια βόλτα στον κόσμο!» για να γνωρίσουν με βιωματικό και ψυχαγωγικό τρόπο, χώρες και πολιτισμούς από κάθε γωνιά της γης, μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες. Τα παιδιά λύνοντας έναν γρίφο ανακαλύπτουν σε ποια χώρα θα γίνει το επόμενο «ταξίδι» τους. Για κάθε χώρα παίζουν και ένα παιχνίδι. Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες αφορούν σε έθιμα και χαρακτηριστικά στοιχεία του κάθε λαού. Ενδεικτικά, «ταξιδεύουμε» στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στη Γαλλία,  στη Γερμανία, στην Κίνα, στην Αυστραλία, στη Ρωσία, στην Αίγυπτο, στις ΗΠΑ, στη Βραζιλία, στη Μαδαγασκάρη. Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες που έχουν επιλεχθεί οξύνουν την παρατηρητικότητα και τη μνήμη, καλλιεργούν κινητικές δεξιότητες, μεταφέρουν γνώσεις και πληροφορίες  και χαρίζουν διασκέδαση και γέλιο.

Κανένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν είναι ίδιο με τα προηγούμενα.

 

Υλοποίηση προγραμμάτων

Τα  καλοκαιρινά προγράμματα  θα υλοποιηθούν από  έµπειρους και καλά καταρτισμένους εκπαιδευτικούς.

 

Τι πρέπει να έχουν τα παιδιά μαζί τους

Το κάθε παιδί πρέπει να έρχεται ντυμένο µε αθλητική περιβολή και να έχει στην  τσάντα του  : το κολατσιό του, αντηλιακή κρέµα  και καπέλο.

 

Κόστος συμμετοχής

75 ευρώ/εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% ).

Ειδικές τιμές για αδέλφια, πολύτεκνους, συμμετοχής σε 2 και άνω εβδομάδες (περιόδους).

 

∆ηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με την  συμπλήρωση του εντύπου που επισυνάπτεται και την επιστροφή του στη Γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου,  το αργότερο 3 ημέρες πριν την έναρξη της  αντίστοιχης εβδομάδας (περιόδου)  συμμετοχής του παιδιού.

Με την δήλωση συμμετοχής και προκειμένου να γίνει κράτηση της θέσης, καταβάλλεται προκαταβολή το 40% της συνολικής αξίας συμμετοχής.

Η εξόφληση γίνεται στην αρχή της κάθε εβδομάδας (περιόδου) συμμετοχής,  στη Γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου .

 

Η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής ξεκινά από 15 Μαΐου 2017.

 

Πληροφορίες - Επικοινωνία

Ασημακοπούλου 25 & Βάκχου 1 Αγ. Παρασκευή, καθημερινά 10:00 – 14:00 & 17:00 – 19:00 Τηλ.:2130418948, 6944582782  Εmail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Είμαστε στη  διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Από το Πολιτιστικό Κέντρο

 

ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ 

 

Οι  παιδαγωγοί του πολιτιστικού κέντρου «Παιδί και Δημιουργία» έχουν σχεδιάσει και σας προτείνουν, τη διοργάνωση  γενεθλίων και  ονομαστικών εορτών με ποικίλες δραστηριότητες, για τα  παιδιά του πολιτιστικού κέντρου,  ηλικίας από 3 έως 12 ετών. Μέσα από την εναλλακτική χρήση ενός πολιτιστικού χώρου, τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν, μαθαίνουν. 

 

 

Subcategories

 • Uncategorised

  Σχολική Μελέτη για μαθητές Δημοτικού Σχολείου

  Το Πολιτιστικό Κέντρο «Παιδί και Δημιουργία», πάντα δίπλα στα παιδιά και τους γονείς, οργάνωσε για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, πρόγραμμα καθημερινής σχολικής μελέτης, σε ολιγομελή τμήματα, με στόχο, την κατανόηση και  αποδοτική προετοιμασία  σε όλα τα μαθήματα  της επόμενης ημέρας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της αυτονομίας, της προσωπικής ευθύνης των παιδιών στη μελέτη, και την ενθάρρυνσή τους να μπουν στον κόσμο της γνώσης, ώστε με σωστή διαχείριση να κερδίζουν χρόνο για παιχνίδι ή άλλες δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν.

  Υπογραμμίζουμε ότι το πρόγραμμα καθημερινής σχολικής μελέτης, δεν είναι για τα παιδιά, ούτε ιδιαίτερο μάθημα, ούτε φροντιστήριο!

  Το πρόγραμμα, ξεκινά από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 καθημερινά, από Δευτέρα  έως Παρασκευή, με διάρκεια  δύο ώρες κάθε μέρα, από τις 14:00 – 16:00 μ.μ. Ο κάθε μαθητής, ανάλογα με  τις ανάγκες του, μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα, από μία έως πέντε φορές την εβδομάδα.

   

  Κόστος συμμετοχής:

  50 ευρώ/μήνα (στην τιμή περιλαμβάνεται   Φ.Π.Α 24%) για μία φορά την εβδομάδα με διάρκεια 2 ώρες.

  120 ευρώ/μήνα (στην τιμή περιλαμβάνεται   Φ.Π.Α 24%) για πέντε φορές την εβδομάδα με διάρκεια 2 ώρες κάθε φορά, για παιδιά Α΄και Β΄Δημοτικού.

  130 ευρώ/μήνα (στην τιμή περιλαμβάνεται   Φ.Π.Α 24%) για πέντε φορές την εβδομάδα με διάρκεια 2 ώρες κάθε φορά, για παιδιά Γ΄και Δ΄Δημοτικού.

  140 ευρώ/μήνα (στην τιμή περιλαμβάνεται   Φ.Π.Α 24%) για πέντε φορές την εβδομάδα με διάρκεια 2 ώρες κάθε φορά, για παιδιά Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού.

  Ειδικές τιμές για αδέλφια, πολύτεκνους.

  Οι εγγραφές  είναι δωρεάν και γίνονται καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018 - 2019 !

  Κανονισμοί χώρου και προγράμματος  σχολικής μελέτης

  Τα παιδιά, όταν έρχονται απευθείας από το σχολείο τους, μπορούν να τρώνε  στο χώρο μας ένα ελαφρύ  γεύμα ( που έχει ετοιμαστεί με επιμέλεια των γονιών τους), πριν από την έναρξη της μελέτης.

  Οι γονείς ή οι κηδεμόνες παραλαμβάνουν τα παιδιά  από το χώρο μας, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης τους, ή δηλώνουν στη Γραμματεία, τα άτομα που εξουσιοδοτούν για το σκοπό αυτό.

  Παρακαλούμε οι μαθητές να προσέρχονται και να φεύγουν στην ώρα τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του χώρου.

  Οι μαθητές θα πρέπει να φέρνουν μαζί τους τα βιβλία για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας. Μελετούν όλα τα μαθήματά τους, σε ένα ασφαλές, ήρεμο και οικείο περιβάλλον, με την ενίσχυση και υποστήριξη εξειδικευμένων, έμπειρων και παιδαγωγικά καταρτισμένων εκπαιδευτικών, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

  Για την αντιμετώπιση ενδεχομένως, μαθησιακών δυσκολιών, το «Παιδί και Δημιουργία» ενημερώνει άμεσα τους γονείς.

  Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στις αίθουσες μελέτης.

  Σε περίπτωση απουσίας του παιδιού (λόγω ασθενείας κλπ), γίνεται αναπλήρωση της μελέτης κατόπιν συνεννοήσεως.

  Η ελλιπής παρακολούθηση του προγράμματος δεν μειώνει το κόστος συμμετοχής.

  Στην περίπτωση διακοπής της συμμετοχής στο πρόγραμμα σχολικής μελέτης, οι γονείς παρακαλούνται να ειδοποιούν τη Γραμματεία στις 10 πρώτες ημέρες του μήνα, συμπληρώνοντας το έντυπο διακοπής. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο μήνας χρεώνεται κανονικά και καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

  Η εξόφληση κάθε μήνα προκαταβάλλεται στις αρχές του. Στις περιπτώσεις καθυστέρησης εξόφλησης πέραν του μηνός, θα διακόπτεται η συμμετοχή του μαθητή στο πρόγραμμα.

  Το πρόγραμμα σχολικής μελέτης σταματά με την λήξη των μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου. Η χρέωση του μήνα Ιουνίου είναι μισή συμμετοχή, και καταβάλλεται ταυτόχρονα με την εξόφληση του μήνα Μαΐου.


  Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:

  Δευτέρα – Παρασκευή, 11:00 π.μ.- 15:00 μ.μ., 

  Ασημακοπούλου 25 και Βάκχου 1 -  Αγ. Παρασκευή.

  Τηλ. 213 0418948, 6944582782, Ε-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   
   

   

   

   Socials

Copyright © 2023 Παιδί και Δημιουργία. All Rights Reserved.
Powered by SeoSolution