Το Πολιτιστικό Κέντρο “ Παιδί & Δημιουργία” συμμετέχει στην 1η Εκπαιδευτική Διδακτική και Εκπαιδευτική Δραστηριότητα (συνεργαζομένων για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα εκπαιδευτικών φορέων Ελλάδας – Ιταλίας – Πορτογαλίας), που πραγματοποιείται το πενθήμερο 31/1 - 4/2/2022, σχετικά με το έργο “3D4CE” “Τρισδιάστατη εκτύπωση: ένας πολιτιστικός επιταχυντής για την εκπαίδευση".
Το έργο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με υπεύθυνη την Καθηγήτρια και Αντιπρυτάνισσα Έρευνας και δια Βίου Εκπαίδευσης Παν. Αιγαίου κα. Μάνια Μαύρη!
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε στις 31/1/2022 με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με αντικείμενο, τις εφαρμογές και τις διαδικασίες της τρισδιάστατης εκτύπωσης ως επιταχυντή εκμάθησης και κατανόησης της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε λαού (απτός πολιτισμός, άυλος πολιτισμός, "φυσική κληρονομιά") διαχρονικά και συγχρονικά.
Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν: το Εργαστήριο Ποσοτικών Μεθόδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εργαστήριο Προστασίας της Ιδιωτικότητας και Εφαρμογών Πληροφορικής στις Κοινωνικές Επιστήμες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου,το 3ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου (Ρόδος), το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας (Λέσβος), το Πολιτιστικό Κέντρο "Παιδί και Δημιουργία" (Αθήνα), το Istituto Comprensivo Sarzana ISA13 (Ιταλία) και το Agrupamento de Escolasde Marrazes (Πορτογαλία).

Socials

Copyright © 2023 Παιδί και Δημιουργία. All Rights Reserved.
Powered by SeoSolution